Ervaringen

PicsArt_10-23-01.56.52

Wim Boer

“Personal Training veranderde mijn levensstijl en bracht mijn insuline gebruik omlaag” 

Wim is in februari van dit jaar gestart met trainen onder begeleiding van Personal Trainer Violeta van StudioPT Delden om zo zijn medicatie voor zijn diabetes te verlagen en voor een gezondere levensstijl te krijgen. Het was zeker niet de bedoeling celibaat te gaan leven maar wel op een natuurlijke en normale manier het doel te bereiken. 

Samen met Violeta werd een persoonlijk plan opgesteld en is Wim aan de slag gegaan met zijn doelstelling. Dit jaar is er al ruim 8 kg gewicht verloren en is zijn bloedsuikerwaarde ruim de helft gedaald. Door deze prachtige resultaten is de medicatie met 50 % omlaag gebracht. Met Violeta heeft hij een goede balans gevonden tussen gezond leven en genieten, waarbij hij zomers ook geniet van zijn motorboot en zijn grote reizen. 

Wim vertelt; Ik laat vaker een wijntje staan en ook qua ongezonde tussendoortjes ben ik selectiever geworden. Ik hou van gerechten te maken die gezond zijn, minder koolhydraten bevatten en mijn lichaamsgewicht positief beïnvloeden.(Als ik eenmaal de keuze maak om ergens voor te gaan, dan ben ik enorm gemotiveerd).Violeta, zijn persoonlijke trainer draagt er ook toe bij door haar enthousiasme. Zij geeft door haar benadering net dat beetje meer motivatie in de training waar je anders zou stoppen en nu net nog even door gaat. Het trainen met een Personal Trainer is dat je een stukje verantwoording wil afleggen naar je trainer, die ik toch 2 maal per week onder ogen kom. 

De behandelende internist, huisarts en diabetisch verpleegkundige zijn erg te spreken over de resultaten die Wim heeft bereikt samen met Violeta, want het is niet alleen de waarden van de HBA1 maar ook de bloeddruk etc. die hierdoor positief worden beïnvloed.  Bewegen en een gezonde levensstijl worden gelukkig steeds meer als preventief middel gezien voor verschillende aandoeningen. Het verhaal van Wim is in ieder geval een mooi succes voor hemzelf en zijn Personal Trainer.

picsart_09-21-02-17-28

Hans Brugman (97 jaar!)

Inspirerend is het verhaal van Meneer Brugman, of liever Hans zoals hij zelf aangeeft. Misschien in getal wel de oudste beoefenaar van krachttraining  in Nederland, maar qua lichaam en geest zeker decennia jonger.  Hans is 97 jaar en komt nog 2 x per week trouw aan de gewichten hangen bij StudioPT in Delden.

Op zijn 95ste besloot Hans te gaan trainen op conditie en kracht op aanraden van zijn dochter. Hans is gek op paardrijden wat hij 1x per week steevast beoefend. Om dit zelfstandig te kunnen blijven doen is de doelstelling voor Hans dan ook om sterk, soepel en op conditie te blijven. Ik val een keer per jaar van het paard af verteld Hans, dan ben ik een beetje stijf achteraf maar heb nog niet een echte blessure opgelopen.

Lisanne Waanders de Trainer van Hans: We zien zelfs op hoge leeftijden zoals die van Hans, dat met de juiste training met name conditie en kracht toenemen. Heel veel mensen denken dat naarmate ze ouder worden lichamelijk achteruit gaan. Dit kun je voor een deel wegnemen door de juiste trainingsintensiteit aan de persoon toe te dienen. Bij de lichamelijke testen die Hans 1 x in de 2 jaar heeft in het ziekenhuis staan ze versteld van zijn enorm goede conditie.

Op de vraag hoe je zo jong kunt blijven antwoord Hans: geen zorgen maken! Ik heb fantastische mensen om me heen die erg goed voor me zijn. Familie, vrienden zijn mijn steun en toeverlaat. Ook heeft het altijd blijven sporten en bewegen ook goed geholpen, vroeger ging ik vanuit Tubbergen op de fiets mijn lesrooster ophalen in Groningen. Zo fanatiek was ik, en blijf ik zo lang ik kan!

20160914_082701

Bertil Poelman

Sommige verhalen dienen gewoon opgeschreven te worden, zo ook het verhaal van de 44 jarige Bertil uit Delden. Geïnspireerd door zijn fitte dochter zocht Bertil een oplossing voor zijn probleem, overgewicht. Aan de hand van een fitheidstest bij StudioPT gingen de ogen open, aldus Bertil. 127,5 kg gepaard met een hoge bloeddruk en een slechte conditie was de uitkomst van het onderzoek.

Bertil was door zijn drukke baan en het niet bewust omgaan met zijn lijf sluimerend gekomen tot het punt waarop hij tot 1 jan 2016 beland was, niet fit en ontevreden over zijn lijf.

Personal Trainer Suzan van Beijmerwerdt heeft een trainingsplan opgesteld waarbij rekening werd gehouden met training voeding en rust. Bertil heeft zijn doelstellingen ruim 8 maanden later meer dan behaald. Zo heeft hij bijvoorbeeld deze zomer een enorme berg op gefietst in Oostenrijk, een doel waar hij eerst nog van kon dromen. De trainingen hebben als resultaat gehad dat Bertil nu 90 kg weegt, een perfecte bloeddruk heeft en over een ver bovengemiddelde conditie beschikt.

Bertil: De kracht van Personal Training bij StudioPT zijn de trainers die je helpen, oprecht blij zijn en vertellen waarom je bepaalde zaken moet doen. Er wordt goed naar je geluisterd  en gekeken naar de persoon. Ik hou bijvoorbeeld erg van barbecueën, dit heb ik gewoon kunnen doen bij mijn proces naar een gezonde levensstijl. Bijna 40 kilo afvallen op een natuurlijke wijze en toch kunnen genieten van lekker eten en drinken, fantastisch toch!

Ondertussen hebben we nieuwe doelen gesteld en ook deze ga ik 100% behalen samen met mijn nieuwe sportfamilie van StudioPT !