Ervaringen

20b943f9-61bb-4f44-abd7-4e919d1eb778

Karin van Os

Op een gezonde, verantwoorde en ook nog eens smakelijke manier afvallen… Dat klinkt als iets wat onmogelijk lijkt, maar niets is minder waar met het programma Body Support van StudioPT.
StudioPT (personal training) Delden, streeft ernaar om mensen te helpen een goede balans te laten vinden tussen bewegen en gezond eten. Al jaren zijn wij actief om de mensen te helpen met individuele doelstellingen. Sinds 2019 zijn wij ook actief voor bedrijven op locatie; steeds meer bedrijven beseffen dat de gezondheid van hun medewerkers van groot belang is. Het ziekteverzuim daalt, werknemers voelen zich fijn waardoor ze gemotiveerd en productief functioneren.

 

Een goed voorbeeld hiervan is de 57-jarige Karin van Oss, werkzaam bij Zorggroep Manna. Zij is een vrouw die veel verschillende diëten heeft geprobeerd, maar helaas met steeds weer dezelfde uitkomst; Goed resultaat, maar altijd voor korte duur…

In februari 2020 kwam Suzan van Beijmerwerdt, personal trainster en voedingscoach bij StudioPT, een presentatie geven op locatie bij haar werkgever Zorggroep Manna. Karin is direct gestart met Body Support, met fantastische resultaten als gevolg. Ze is inmiddels 21 kilo afgevallen in 5 maanden tijd, door gezond, gevarieerd en voldoende te eten. We kunnen nu al stellen dat het een groot succes is, zelfs in de Corona periode!

Karin is werkzaam in de huishoudelijke ondersteuning en volgt 1x per week Personal Training bij Suzan.

Karin verteld: Na het inlezen van de mail die ik via mijn bedrijf kreeg over Body Support had ik direct een goed gevoel. Dit zou nog weleens wat voor mij kunnen zijn. Na het luisteren van de presentatie was ik overtuigd dat dit een programma was die aansloot bij mijn wensen.

Ik was het nemen van shakes en pillen beu. Ik wilde op een verantwoorde en natuurlijke manier afvallen, en niet meer afhankelijk zijn van dure producten.

Normaal eten zoals brood, pasta en fruit klonk mij als muziek in de oren. Eenmaal begonnen had ik het snel door. Dit is een programma dat ik mijn hele leven kan volhouden. Alles draait om balans. Ik heb geleerd dat koolhydraten niet slecht voor je zijn, mits je je aan de hoeveelheden houdt. Aan het begin was ik hier sceptisch over. Dit was snel voorbij. De kilo’s vlogen eraf!

Toen ik 5 maanden geleden begon met het programma, had ik hier direct een zeer positief gevoel over. Ik sta er nog steeds 100% achter. Het is een persoonlijk programma en je coach helpt je om je doel zo snel en goed mogelijk te behalen. Persoonlijk moest ik wat meer eiwitten eten, kwamen we achter. Dit heeft Suzan direct aangepast, met als doel dat mijn vetpercentage en spiermassa verbeterde. Het programma is voor mij een grote meerwaarde omdat mijn hele verbranding beter op gang kwam.

Naast Body Support volg ik 1x per week Personal training. Ik heb altijd gesport, maar deze vorm van bewegen is een grote meerwaarde omdat mijn hele verbranding op gang kwam. Ik heb in deze afgelopen maanden oefeningen gedaan waarvan ik niet gedacht had dit te kunnen of te durven. Op de weegschaal zag ik al vrij snel resultaat. Bij StudioPT sta ik op de Tanita Weegschaal. Hier zie ik ook mijn vetpercentage, spiermassa en vochtgehalte. Een hele specifieke meting die je helpt mijn doel te bereiken.

 

Ik ben erg tevreden met wat ik tot nu toe heb bereikt, we zijn nu met de laatste kilootjes bezig. Ook het verbeteren van mijn spierkracht en conditie is een doel geworden. Ik merk tijdens mijn tennis lessen al zoveel verbetering. Mijn energie level is enorm toegenomen, ook in het dagelijkse leven.

Mentaal ben ik ook veel sterker geworden. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en kijk ik de laatste tijd steeds vaker in de spiegel. Ik word fantastisch begeleid door mijn omgeving, mijn man en kinderen steunen mij enorm. De natuurlijke klik met mijn trainster Suzan, heeft mij geholpen om mijn doelstelling te halen.

Ik zou Body Support vooral aan de mensen aanraden die opzoek zijn naar balans en op een verantwoorde manier willen afvallen. Maar ook voor de combinatie voeding en beweging is dit een fantastisch programma.

PicsArt_10-23-01.56.52

Wim Boer

“Personal Training veranderde mijn levensstijl en bracht mijn insuline gebruik omlaag” 

Wim is in februari van dit jaar gestart met trainen onder begeleiding van Personal Trainer Violeta van StudioPT Delden om zo zijn medicatie voor zijn diabetes te verlagen en voor een gezondere levensstijl te krijgen. Het was zeker niet de bedoeling celibaat te gaan leven maar wel op een natuurlijke en normale manier het doel te bereiken. 

Samen met Violeta werd een persoonlijk plan opgesteld en is Wim aan de slag gegaan met zijn doelstelling. Dit jaar is er al ruim 8 kg gewicht verloren en is zijn bloedsuikerwaarde ruim de helft gedaald. Door deze prachtige resultaten is de medicatie met 50 % omlaag gebracht. Met Violeta heeft hij een goede balans gevonden tussen gezond leven en genieten, waarbij hij zomers ook geniet van zijn motorboot en zijn grote reizen. 

Wim vertelt; Ik laat vaker een wijntje staan en ook qua ongezonde tussendoortjes ben ik selectiever geworden. Ik hou van gerechten te maken die gezond zijn, minder koolhydraten bevatten en mijn lichaamsgewicht positief beïnvloeden.(Als ik eenmaal de keuze maak om ergens voor te gaan, dan ben ik enorm gemotiveerd).Violeta, zijn persoonlijke trainer draagt er ook toe bij door haar enthousiasme. Zij geeft door haar benadering net dat beetje meer motivatie in de training waar je anders zou stoppen en nu net nog even door gaat. Het trainen met een Personal Trainer is dat je een stukje verantwoording wil afleggen naar je trainer, die ik toch 2 maal per week onder ogen kom. 

De behandelende internist, huisarts en diabetisch verpleegkundige zijn erg te spreken over de resultaten die Wim heeft bereikt samen met Violeta, want het is niet alleen de waarden van de HBA1 maar ook de bloeddruk etc. die hierdoor positief worden beïnvloed.  Bewegen en een gezonde levensstijl worden gelukkig steeds meer als preventief middel gezien voor verschillende aandoeningen. Het verhaal van Wim is in ieder geval een mooi succes voor hemzelf en zijn Personal Trainer.

20160914_082701

Bertil Poelman

Sommige verhalen dienen gewoon opgeschreven te worden, zo ook het verhaal van de 44 jarige Bertil uit Delden. Geïnspireerd door zijn fitte dochter zocht Bertil een oplossing voor zijn probleem, overgewicht. Aan de hand van een fitheidstest bij StudioPT gingen de ogen open, aldus Bertil. 127,5 kg gepaard met een hoge bloeddruk en een slechte conditie was de uitkomst van het onderzoek.

Bertil was door zijn drukke baan en het niet bewust omgaan met zijn lijf sluimerend gekomen tot het punt waarop hij tot 1 jan 2016 beland was, niet fit en ontevreden over zijn lijf.

Personal Trainer Suzan van Beijmerwerdt heeft een trainingsplan opgesteld waarbij rekening werd gehouden met training voeding en rust. Bertil heeft zijn doelstellingen ruim 8 maanden later meer dan behaald. Zo heeft hij bijvoorbeeld deze zomer een enorme berg op gefietst in Oostenrijk, een doel waar hij eerst nog van kon dromen. De trainingen hebben als resultaat gehad dat Bertil nu 90 kg weegt, een perfecte bloeddruk heeft en over een ver bovengemiddelde conditie beschikt.

Bertil: De kracht van Personal Training bij StudioPT zijn de trainers die je helpen, oprecht blij zijn en vertellen waarom je bepaalde zaken moet doen. Er wordt goed naar je geluisterd  en gekeken naar de persoon. Ik hou bijvoorbeeld erg van barbecueën, dit heb ik gewoon kunnen doen bij mijn proces naar een gezonde levensstijl. Bijna 40 kilo afvallen op een natuurlijke wijze en toch kunnen genieten van lekker eten en drinken, fantastisch toch!

Ondertussen hebben we nieuwe doelen gesteld en ook deze ga ik 100% behalen samen met mijn nieuwe sportfamilie van StudioPT !