Mental Coaching

MENTALE TRAINING

Je doet er veel voor om je doelen te bereiken, of je nu fitter wilt worden, af wilt vallen of een andere reden hebt. Je hebt je eigen personal trainer en let goed op je voeding en andere leefgewoonten. Toch ken je ongetwijfeld ook momenten dat het je minder goed afgaat. De verleidingen worden groter en je motivatie neemt af. Net als je vertrouwen in een goede afloop.

Juist dan is het zaak om de negatieve spiraal weer om te buigen en er weer volledig voor te kunnen gaan. Daarom werkt StudioPT samen met Peter Lulof, een ervaren mentale trainer / coach met een stevige basis als register counselor. Want door niet alleen fysiek, maar ook mentaal te trainen bereik je je doelen een stuk gemakkelijker.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten als je naast je basisverzekering ook aanvullend verzekerd bent.

Vier belangrijke vragen om te checken hoe sterk jij in je (sport)schoenen staat:

· In hoeverre ben je op de goede weg om je doelen te behalen?
· In hoeverre ben je gemotiveerd om het (echt) te willen?
· In hoeverre heb je er vertrouwen in dat je het kunt?
· In hoeverre helpen je persoonlijke eigenschappen je daarbij?

Beantwoord deze vragen met een cijfer tussen 1 en 10 en dan weet je ongeveer hoe je er mentaal voorstaat. Alleen met 100% motivatie en vertrouwen slaag je erin om je doelen te realiseren.

Peter Lulof is register counselor, coach (bedrijfsleven) en mental coach (sport). Hij is partner van NLsportpsycholoog. “Als je doelstelling is geformuleerd breng ik – mede vanuit mijn achtergrond als counselor – je persoonskenmerken in kaart en kijk ik naar wat je helpt en wat je beperkt. Dat doe ik vervolgens ook met je vaardigheden, aan de hand van vragen als ‘Wat kun je al?’ en ‘Wat mis je nog?’. Je leert nieuwe mentale vaardigheden aan en gaat ermee aan de slag. Onder de noemer ‘zelfcontrole’ evalueren we je ervaringen en bekijken we wat je eventueel anders wilt doen. Allemaal gericht op één einddoel: het realiseren van jouw optimale prestatie. En daar help ik je graag bij.”