Voeding (bodysupport)

Body Support is een voedingsprogramma en geen dieet, hierdoor ga je door een uitgekiend eetpatroon meer verbranden, krijg je meer energie, ga je er beter uitzien en blijf je beter in balans met gezonde voeding.

Tijdens het programma, van 6 maanden, kom je erachter wat jouw lichaam nodig heeft om jouw persoonlijke doel te bereiken. Je krijgt een persoonlijke voedingscoach van Body Support welke let op een evenwichtige samenstelling van eiwitten, koolhydraten en vetten in relatie tot de dagelijkse beweging. Als dit in balans is komt het lichaam in een afvalproces. Na 6 maanden kun je hier zelfstandig in je eigen tempo mee verder. We zetten het programma even op een rijtje voor je:

  • Persoonlijke 1 op 1 begeleiding door een gecertificeerde Personal Trainer.
  • Geen dieet, maar heerlijk genieten van de lekkerste gerechten.
  • Erg eenvoudig, u hoeft bijvoorbeeld niet apart te koken voor het gezin.
  • Normaal boodschappen doen in de supermarkt wij werken absoluut niet met pilletjes en shakes
  • Het traject duurt 6 maanden

Karin van Os

Karin, werkzaam bij Zorggroep Manna is een vrouw die veel verschillende diëten heeft geprobeerd, maar helaas met steeds weer dezelfde uitkomst; Goed resultaat, maar altijd voor korte duur…

In februari 2020 kwam Suzan van Beijmerwerdt, personal trainster en voedingscoach bij StudioPT, een presentatie geven op locatie bij haar werkgever Zorggroep Manna. Karin is direct gestart met Body Support, met fantastische resultaten als gevolg. Ze is inmiddels 21 kilo afgevallen in 5 maanden tijd, door gezond, gevarieerd en voldoende te eten. We kunnen nu al stellen dat het een groot succes is, zelfs in de Corona periode!

Karin is werkzaam in de huishoudelijke ondersteuning en volgt 1x per week Personal Training bij Suzan.

Karin verteld: Na het inlezen van de mail die ik via mijn bedrijf kreeg over Body Support had ik direct een goed gevoel. Dit zou nog weleens wat voor mij kunnen zijn. Na het luisteren van de presentatie was ik overtuigd dat dit een programma was die aansloot bij mijn wensen.

Ik was het nemen van shakes en pillen beu. Ik wilde op een verantwoorde en natuurlijke manier afvallen, en niet meer afhankelijk zijn van dure producten.

Normaal eten zoals brood, pasta en fruit klonk mij als muziek in de oren. Eenmaal begonnen had ik het snel door. Dit is een programma dat ik mijn hele leven kan volhouden. Alles draait om balans. Ik heb geleerd dat koolhydraten niet slecht voor je zijn, mits je je aan de hoeveelheden houdt. Aan het begin was ik hier sceptisch over. Dit was snel voorbij. De kilo’s vlogen eraf!

Ondertussen is Karin ruim 28 kg afgevallen en voelt zich fitter dan ooit!

Marijke Ottink

Deze gemotiveerde dame is 48 jaar oud en is werkzaam in de wijkverpleging. Ze werkt 30 tot 32 uur per week.

Aan het begin van het traject stel je samen met je Body Support-coach een doel. Marijke wilde graag na 6 maanden, tussen de 120 –en 115 kg wegen. Dit betekende voor haar dat ze minimaal 15 kg kwijt moest raken.
Eenmaal begonnen, was het voor Marijke wel even een zoektocht in verband met haar onregelmatige diensten, maar zoals Marijke zelf aangeeft, is dit absoluut haalbaar.

Kilo’s kwijt raken is natuurlijk het doel, maar het brengt veel meer positieve dingen met zich mee: ‘Ik merk dat ik weer een trotse houding heb, ik mag er zijn. Eerder wilde ik onzichtbaar zijn. Ook kom ik weer makkelijker een stoel in en uit. Dit is zo’n heerlijk gevoel ’, aldus Marijke.

‘Elke keer is het weer spannend om op de Tanita weegschaal te staan. Je wilt dat doel halen. Toch ben je heel blij dat er getest wordt, zodat je kunt zien of je goed bezig bent. Thuis ben ik niet meer op de weegschaal gaan staan’, verteld Marijke. ‘Het wegen is hierdoor geen obsessie geworden, omdat ik wist dat ik met Suzan zou gaan meten’.

Inmiddels is Marijke 4,5 maand bezig met Bodysupport en ze heeft haar doel, waar ze zichzelf 6 maanden voor gaf, al behaald!

De doelen zijn dus bijgesteld: Na 6 maanden weeg ik 99,9kg!

‘Ik raad iedereen Body Support aan. Het is een programma waar iedereen (met of zonder regelmaat in het leven) aan mee kan doen. Heerlijk om me weer zo lekker in mijn vel te voelen’!

Bennie Oude Heuvel

Bennie viel maar liefst 23 kg af in 6 maanden tijd door het Bodysupport programma. Natuurlijk zijn de getallen om naar huis te schrijven, maar de grootste winst zit hem voor Bennie in zijn lichamelijke fitheid. Zijn bloeddruk is naar beneden gegaan van gevaarlijk hoog naar een ideale waarde en ook zijn cholesterol is maar liefst 40% gedaald naar een gezond cijfer. “We weten ondertussen wat voor een effect ons programma kan hebben op de gezondheid van mensen, maar op dit soort verhalen zijn we gewoon trots”, aldus coach Suzan van Beijmerwerdt.

Bennie maakte de beslissing om zijn levensstijl aan te pakken na een achillespees blessure. Zijn blessure had alles te maken met overgewicht en een slechte levensstijl, nu er zoveel kilo kwijt is geraakt kan Bennie onbezorgd zijn hobby hardlopen weer uitoefenen, een enorme overwinning.

Bennie verteld: Bodysupport is zelfs voor een genieter zoals ik eenvoudig te volgen, heerlijke gerechten, veel eten en makkelijk voor het hele gezin. Ik heb eerder diëten gevolgd maar dat was allemaal geen succes, crash diëten die gebaseerd zijn op weinig eten, shakes en pillen. Dit is voor mij de ideale oplossing, mede door de goede begeleiding en de periodieke metingen. Ik weet nu hoe ik op gewicht blijf, en dat is eigenlijk eenvoudiger dan ik had gedacht, het gaat om de balans tussen genieten en bewust bezig zijn.