Ervaringen

Het verhaal van Ina 

Een etentje hier, een borrel daar, en zo langzamerhand kwamen de kilo’s erbij.

Ina dacht dat ze gezond at en de kilo’s er zelf wel weer af zou krijgen. Maar niets was minder waar, er was altijd wel een aanleiding om het gezondere eetpatroon niet te hoeven doorzetten. Toen kwam de zomer, een weekendje weg, vakantie, te warm weer. Voor alles had ik een excuus en was ik weer terug bij af.

In april 2020 kreeg Ina extreem pijn in rug en been. Daar kwam uit dat ze een hernia had. Langzaam herstelde ze met pijnstillers en oefeningen en na 3 maanden kon ze over het algemeen weer normaal maar voorzichtig door met het leven.

Door haar fysiotherapeut werd Studio PT (personal training) aangeraden en hier heeft Ina gelijk een afspraak ingepland. Ze is begonnen met 2 x 45 min spierkracht en mobilisatie training bij Suzan. Ina heeft niet alleen het trainen opgepakt maar heeft de combinatie met voeding programma Body Support van StudioPT Personal Training gemaakt.

Door de structuur van voeding en training te combineren bereikte ze haar doel en zelfs meer. In 7 maanden tijd wist Ina 15 kilo kwijt te raken.

Niet alleen de kilo’s vlogen eraf maar ook haar vetpercentage is met 10% gezakt. Dit is na 1,5 jaar ook nooit meer teruggekomen. Als je een dieet volgt zie je de kilo’s eraf vliegen in één korte tijd. Maar stop je met je dieet, dan is de kans groot aanwezig dat je kilo’s er vrij snel weer op zitten en dat je weer hetzelfde weegt als voorheen.

Het voedingsprogramma van StudioPT is geen dieet en daarom werkt het voor mij. Zelfs in het verlof van Suzan haar zwangerschap ben ik 4 maanden gestopt met Personal Training. Toen ik terugkwam was ik geen gram aangekomen. Ik ben 100% in balans en ik weet nu wat mijn lijf nodig heeft.’.

Ina vertelt ook dat ze geen behoefte meer heeft aan snaaien en snoepen. Af en toe een klein stukje chocolade vindt ze heerlijk en blijft ze ook doen. Dit hoort ook bij het leven. Of een glas rode wijn in het weekend. Heerlijk!

Ook haar zelfvertrouwen is toegenomen. Ze draagt inmiddels twee maten kleinere kleding en dat voelt heel fijn.

 

Door de variatie van Body Support zit er altijd wel iets tussen wat je lekker vindt. Het programma wordt aangepast op jouw persoonlijkheid. Ook wordt er rekening gehouden met je gezin.

Wil jij meer informatie over Personal Training en/of Body Support bel gerust naar 074 3762945

Wim Boer

“Personal Training veranderde mijn levensstijl en bracht mijn insuline gebruik omlaag” 

Wim is in februari van dit jaar gestart met trainen onder begeleiding van Personal Trainer Violeta van StudioPT Delden om zo zijn medicatie voor zijn diabetes te verlagen en voor een gezondere levensstijl te krijgen. Het was zeker niet de bedoeling celibaat te gaan leven maar wel op een natuurlijke en normale manier het doel te bereiken. 

Samen met Violeta werd een persoonlijk plan opgesteld en is Wim aan de slag gegaan met zijn doelstelling. Dit jaar is er al ruim 8 kg gewicht verloren en is zijn bloedsuikerwaarde ruim de helft gedaald. Door deze prachtige resultaten is de medicatie met 50 % omlaag gebracht. Met Violeta heeft hij een goede balans gevonden tussen gezond leven en genieten, waarbij hij zomers ook geniet van zijn motorboot en zijn grote reizen. 

Wim vertelt; Ik laat vaker een wijntje staan en ook qua ongezonde tussendoortjes ben ik selectiever geworden. Ik hou van gerechten te maken die gezond zijn, minder koolhydraten bevatten en mijn lichaamsgewicht positief beïnvloeden.(Als ik eenmaal de keuze maak om ergens voor te gaan, dan ben ik enorm gemotiveerd).Violeta, zijn persoonlijke trainer draagt er ook toe bij door haar enthousiasme. Zij geeft door haar benadering net dat beetje meer motivatie in de training waar je anders zou stoppen en nu net nog even door gaat. Het trainen met een Personal Trainer is dat je een stukje verantwoording wil afleggen naar je trainer, die ik toch 2 maal per week onder ogen kom. 

De behandelende internist, huisarts en diabetisch verpleegkundige zijn erg te spreken over de resultaten die Wim heeft bereikt samen met Violeta, want het is niet alleen de waarden van de HBA1 maar ook de bloeddruk etc. die hierdoor positief worden beïnvloed.  Bewegen en een gezonde levensstijl worden gelukkig steeds meer als preventief middel gezien voor verschillende aandoeningen. Het verhaal van Wim is in ieder geval een mooi succes voor hemzelf en zijn Personal Trainer.

Bertil Poelman

Sommige verhalen dienen gewoon opgeschreven te worden, zo ook het verhaal van de 44 jarige Bertil uit Delden. Geïnspireerd door zijn fitte dochter zocht Bertil een oplossing voor zijn probleem, overgewicht. Aan de hand van een fitheidstest bij StudioPT gingen de ogen open, aldus Bertil. 127,5 kg gepaard met een hoge bloeddruk en een slechte conditie was de uitkomst van het onderzoek.

Bertil was door zijn drukke baan en het niet bewust omgaan met zijn lijf sluimerend gekomen tot het punt waarop hij tot 1 jan 2016 beland was, niet fit en ontevreden over zijn lijf.

Personal Trainer Suzan van Beijmerwerdt heeft een trainingsplan opgesteld waarbij rekening werd gehouden met training voeding en rust. Bertil heeft zijn doelstellingen ruim 8 maanden later meer dan behaald. Zo heeft hij bijvoorbeeld deze zomer een enorme berg op gefietst in Oostenrijk, een doel waar hij eerst nog van kon dromen. De trainingen hebben als resultaat gehad dat Bertil nu 90 kg weegt, een perfecte bloeddruk heeft en over een ver bovengemiddelde conditie beschikt.

Bertil: De kracht van Personal Training bij StudioPT zijn de trainers die je helpen, oprecht blij zijn en vertellen waarom je bepaalde zaken moet doen. Er wordt goed naar je geluisterd  en gekeken naar de persoon. Ik hou bijvoorbeeld erg van barbecueën, dit heb ik gewoon kunnen doen bij mijn proces naar een gezonde levensstijl. Bijna 40 kilo afvallen op een natuurlijke wijze en toch kunnen genieten van lekker eten en drinken, fantastisch toch!

Ondertussen hebben we nieuwe doelen gesteld en ook deze ga ik 100% behalen samen met mijn nieuwe sportfamilie van StudioPT !