Waarom zijn wij gesloten?

Sinds de sluiting van onder andere onze Personal Training studio, krijgen wij regelmatig de vraag; maar 1- op- 1 training kan toch wel? Je kunt toch 1,5 meter afstand houden? Train in de buitenlucht..?
Allemaal aannemelijke opties, echter is onze taak als personal trainer; mensen gezonder maken. Dat doen we door training, voedingsprogramma’s en gezondsheids-adviezen aan te bieden. En dat is precies de reden dat wij ervoor gekozen hebben de 1- op- 1 trainingen per ingang van 15 maart te stoppen. En dus ook de komende periode, tot in ieder geval 11 mei niet open zullen gaan.

 

Sociale onthouding, zo luidde het advies vanuit de overheid. Alleen op deze manier kunnen we het virus ‘controleren’. Waarom zouden wij als trainers, ons hier niet aan houden?

Wanneer we aan het trainen zijn, hebben we ondanks je het probeert te beperken, altijd direct of indirect contact met je klant. Denk hierbij aan het aangeven van een gewicht, zweet dat je afveegt van je neus of je begint te hoesten (doordat de oefening zwaar is). Wij als deskundigen op gebied van gezondheid, vinden het onverantwoord om in deze tijd, fysieke trainingen te verzorgen aan onze klanten.
Dit raakt ons als professionals, als bedrijf, maar ook als mens natuurlijk enorm, net als vele anderen met ons. Wij willen er dan ook alles aan doen om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ons treven is om iedereen fit te houden, te stimuleren en toch ook op afstand een stok achter de deur te kunnen zijn. De video-call trainingen zijn een enorm succes, klanten zijn met thuis-trainschema’s bezig en de Body Support loopt door waar mogelijk. Op deze manier dragen wij graag ons steentje bij, het liefst stonden we natuurlijk ‘gewoon’ in de studio. Voor nu is het niet anders en hopen we na 11mei weer positievere berichten te krijgen.
Wij hopen dat mensen zich beseffen dat dit virus alleen te stoppen is door je eigen verantwoordelijkheid te nemen; sporten in groepjes, oefenzalen die geopend zijn en ‘collega’ PT’ers: Laten we met z’n allen onze verantwoordelijkheid nemen, dan zullen we hier als ondernemers ook weer sneller uitkomen met elkaar…

 

Namens het hele team van StudioPT